Gidding-Hoveniers_logo

Landelijke tuin

Landelijke tuinen zijn geïnspireerd door de omgeving. Weids en open of juist besloten door bomen. Ongedwongen en natuurlijk. Subtiel vormgegeven. De rust van het buitenleven.

Of je nu midden in een open weiden of besloten bos woont, het gevoel en contact met de omgeving staan centraal in een landelijke tuin. De landschappelijke tuin is groot en soms verdeeld in verschillende ruimtes met ieder zijn eigen functie, zoals gazon, natuurlijke vijver, boomgaard, bos en dierenweide. Rondom de woning is de inrichting vaak strakker en formeel, met intensievere beplantingen. Mooi aangelegde en ingerichte borders met goed gekozen beplanting die past bij het huis en haar bewoners horen bij een landelijke tuin.

Verderop in de tuin is de indeling losser en in harmonie met de omgeving. Parkachtig met grote gazons en mogelijk speelse hoogteverschillen, afgewisseld met rustige bosschages van bijvoorbeeld Rhododendron. Het groen bestaat vaak uit grote groepen van dezelfde beplanting en er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Een landelijke tuin biedt ruimte voor ontspanning bijvoorbeeld op het gazon waar kinderen lekker kunnen spelen of op de verschillende terrassen. De landelijke tuin biedt ook biodiversiteit door de verschillende soorten beplanting met planten en bomen.

Neem contact op voor meer informatie.

Gidding Hoveniers doet u versteld staan van uw eigen buitenruimte.
Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend tuinontwerp.